wtorek, 2 marca 2010

Pierś z kurczaka w serze pleśniowym

Składniki:
2 piersi kurczaka
ser pleśniowy typu Rokpol

Przygotowanie:
Do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia wkładamy pokrojoną w dużą kostkę pierś z kurczaka.
Na warstwę piersi nakładamy ser, i tak warstwami aż do wyczerpania składników. Na wierzchu ser!

Przykrywamy i pieczemy w temp. 200'C ok pół godziny.

4 komentarze:

  1. Czy poza serem pleśniowym może być również żółty? Nie lubię nadmiaru pleśniowego

    OdpowiedzUsuń
  2. pewnie, że może nawet jak ktoś za pleśniowym nie przepada to sam żółty też będzie pasował :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki, a podpowiedz jeszcze z czym najlepiej to podawać? Makaron, pieczywo?

    OdpowiedzUsuń
  4. Najlepiej z pieczywem - idealna jest bagietka ;)

    OdpowiedzUsuń