piątek, 7 maja 2010

Sałatka z ciepłym grillowanym kurczakiem i camembertem w ziołach

Składniki:
- połowa sałaty lodowej
- 2 pomidory
- jeden świeży ogórek.
- serek camembert - może być ziołowy lub śmietankowy
- oliwki czarne
- połowa piersi z kurczaka
- curry, sól, piperz

Przygotowanie:
Sałatę rozdrabniamy na kawałki, dodajemy pokrojonego pomidorka w ósemki, ogórka w kostkę, oliwki przecięte na pół.
Kurczaka kroimy w paseczki i obsypujemy mieszanka curry,solą i pieprzem, podlewamy oliwą z oliwek. Smażymy lub grillujemy. Po usmażeniu lub grillowaniu obtaczamy w uprażonym sezamie.
Układamy na wierzch sałatki. Krążek camemberta przekrajmy na pół wzdłuż.
jedną i drugą połówkę ,dzielimy na ósemki i obtaczamy w ziołach prowansalskich.
układamy obok kurczaczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz