Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
łyżeczka papryki słodkiej
łyżeczka curry
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
½ łyżeczki czosnku granulowanego
1/3 łyżeczki imbiru w proszku
szczypta pieprzu cayenne
3 łyżki oleju sezamowego jasnego (dałam zwykły)
sól i pieprz
Mięso pokroić w cienkie paseczki. Przyprawy połączyć ze sobą, dodać olej i wymieszać. Pokrojone mięso odtoczyć w przygotowanej zalewie i odstawić na minimum 2 godziny (lepiej na cała dobę) do lodówki. Smażyć na patelni.
Aby przygotować shoarme z serem, należy pod koniec smażenia posypać ją startym żółtym serem i jak on się rozpuści - podawać.
Można podawać z frytkami lub ryżem i sosem czosnkowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz